TIPS

KREATIVITI PERHIASAN DALAMAN RUMAH DAN BANGUNAN DARI BAHAN KAYU YANG TERBUANG

Kecantikan dan keselesaan rumah adalah antara salah satu elemen yang selalu diutamakan dalam merealisasikan rumahku syurgaku. Ramai yang sanggup menghabiskan duit yang mencecah ratusan dan ribuan ringgit untuk mencantikkan rumah

Read more →


Mahu hias rumah secantik ini? Pemiliknya pesan jangan terburu-buru, hias rumah bukan kerja satu hari

Konsep scandinavian yang menitik beratkan konsep praktikal dan ringkas semakin mendapat perhatian.

Read more →


IDEA KREATIF DAN INOVATIF PERABOT DARI PALLET KAYU

Kita selalu melihat longgokan pallet kayu di mana - mana sahaja ketika era perindustrian yang semakin berkembang pesat pada masa kini. Malahan ada pallet yang telah rosak dibuang di merata - rata tempat.

Read more →


Hiasan Dalaman Rumah Ini Penuh Dengan ‘Surprise Element’ Yang Akan Buat Anda Teruja. Lawa!

Lawanya. Unik sangat tak macam rumah biasa. Setiap orang mempunyai kreativiti tersendiri dalam memilih sesuatu. Terutamanya, reka bentuk dan konsep rumah yang diinginkan. Sama ada minimalis, moden kontemporari, tradisional dan lain-lain lagi.

Read more →


HIASAN DALAMAN RUANG TAMU YANG MENYEMPURNAKAN SETIAP KEDIAMAN ANDA

HIASAN DALAMAN RUANG TAMU YANG MENYEMPURNAKAN SETIAP KEDIAMAN ANDA Ruang tamu merupakan salah satu ruang yang paling penting dalam melengkapkan ciri - ciri kediaman anda. Ruang tamu sememangnya merupakan antara ruang yang paling penting

Read more →


Deko Ruang Tamu Rumah Teres Kos Rendah

Design ruang tamu rumah teres kos rendah dua tingkat bila tengok masa mula mesti ramai yang tak teringin nak beli sebab keadaan teruk dan tak menarik di gambar dari meja makan. Dekorasi Ruang Tamu Rumah Idaman Cik Kina

Read more →


7 LANGKAH MUDAH & TIPS HIASAN DALAMAN RUMAH BAJET

Pada hari ini terdapat semakin banyak kediaman bersaiz kecil seperti rumah kos rendah dan rumah mampu milik di pusat bandar Kuala Lumpur dengan saiz kecil serendah 600 kaki persegi. Dengan kos sara hidup yang tinggi dan pendapatan purata yang rendah

Read more →


TIPS UNTUK MEMILIH WARNA BAJU MENGIKUT TONA KULIT

Pemilihan warna baju sangat penting untuk memastikan penampilan anda kekal elegan dan menawan. Tona kulit yang dipadankan dengan warna yang sesuai boleh menonjolkan keanggunan diri, secara tidak langsung menyerikan aura anda.

Read more →


Tips pilih baju raya khas untuk yang pluss size

Apabila setiap kali tiba waktu untuk mencari baju bersempena dengan hari raya aidilfitri, ia akan menjadi satu perkara yang agak susah bagi yang berbadan besar dan berat badan yang tidak ideal.

Read more →


TIPS PEMILIHAN WARNA

Hari ni korang pakai baju warna apa? Korang tahu tak setiap warna pakaian yang korang pakai tu mempunyai aura tersendiri yang mampu menyerlahkan si pemakainya tau. Ramai yang memilih warna mengikut personaliti diri atau kesesuaian kulit.

Read more →


Tips Memilih Busana Muslimah Yang Sesuai Dengan Bentuk Tubuh

Perkembangan fesyen memang mempengaruhi cara wanita berpakaian dalam apa jua lapangan. Bagi wanita muslimah paling penting anda memilih busana muslimah yang mengikut garis panduan syarak. Tips Memilih Busana Muslimah :

Read more →


Tips Memilih Baju Mengikut Bentuk Badan

Ingat lagi tak saya pernah share pasal camana nak pilih cutting baju ikut kesesuaian bentuk badan kita? Bukan main ikut suka je pilih baju ni. Apa lagi untuk memilih baju pengantin. Asal nampak cantik di butik pengantin terus ambil.

Read more →


TIPS HILANGKAN KESAN WARNA TURUN PADA BAJU

Selain menggunakan peluntur, terdapat pelbagai cara untuk menghilangkan kesan luntur pada baju. Mencampurkan kesemua jenis fabrik yang ingin dibasuh dalam satu basuhan boleh menjimatkan masa. Namun jika anda bernasib malang, warna baju atau pakaian

Read more →


PEMILIHAN TUDUNG MENGIKUT KESESUAIAN WARNA BAJU

Kadang-kadang pening nak padankan baju dengan warna apa. Bosan dah jadi pokok bergerak? Apakah pemilihan tudung yang sesuai mengikut warna baju? Puan Mary, seorang perunding imej dalam perkongsiannya di facebook berkongsi tips-tips pemilihan tudung

Read more →


ORANG CHUBBY PUN BOLEH BERFESYEN KALAU CUBA 4 TIPS NI

Selalu cakap pasal orang kurus je kan? Jarang kita nampak tips kat luar sana share pasal macam mana orang chubby nak bergaya. Sis pun berada dalam dilema macam korang jugak. Dilema nak beli baju macam mana untuk sorok lemak lebihan kita ni.

Read more →


Mengenal Jenis-Jenis Kain: Cotton, Crepe, Chiffon, Lycra Dan Sebagainya

1. COTTON Kain yang asalnya daripada serat kapas. Kapas membolehkan kulit untuk bernafas dengan baik. Oleh itu ia merupakan jenis fabrik yang amat sesuai untuk dipakai dengan iklim cuaca panas dan lembab seperti di Malaysia ini.

Read more →


KEPENTINGAN MEMILIH WARNA TUDUNG

Kepentingan Memilih Warna Tudung 2020 Kenapa mengenali warna yang sesuai dengan tona kulit dan personaliti PENTING untuk wanita yang bertudung? 1. Fabrik (tudung) pastinya ada warna. Jumlah fabrik (tudung) yang mengelilingi wajah pula bukan sedikit.

Read more →


KELEBIHAN PENGGUNAAN KAIN COMO CREPE

Bagi yang berminat dengan pakaian blouse yang lebih trendy, lebih sesuai mengayakan dengan koleksi blouse dari DANEENA COUTURE ini. Material yang semestinya selesa & sesuai digayakan dikesemua jenis event atau cuaca . Yang penting, kali ini keluaran

Read more →


Cara Pemilihan Fesyen Pakaian Wanita Muslimah

Wanita muslimah sudah tentu sukakan fesyen yang cantik dan menarik buat suami mereka. Mereka boleh tampil ayu walaupun berpurdah atau bertudung, kualiti kain dan jenis kain yang digunakan sangat memberi impak positif kepada pengguna.

Read more →


Cara Memilih Baju Agar Kelihatan Kurus Dan Langsing

Berikut ialah tips berpakaian bagi wanita supaya kelihatan kurus dan langsing: 1. Kenali bentuk tubuh anda Pertama sekali kenali bentuk tubuh badan kita terlebih dahulu. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, sila baca artikel ini.

Read more →